vrouw plast op man nederlands gesproken

Wat is hier de oorzaak van? Reactie infoteur , Bij mannen ligt het vaak aan een vergrote prostaat en bij vrouwen is er vaak sprake van een verzakking, maar er zijn ook andere mogelijke oorzaken. Het is belangrijk om een afspraak te maken met uw huisarts, zodat onderzocht kan worden wat er aan de hand is en wat de beste behandeling is.

Blijf er niet langer mee doorlopen. Stijn , Heb ook al veel blaasontstekeningen achter de rug. Nu ben met een onderhoudskuur bezig. Reactie infoteur , Hier vindt u een folder over zelfkatheterisatie: Het is belangrijk om te weten wat de juiste werkwijze is.

U kunt met de huisarts uw vragen en klachten bespreken. Urineretentie is het onvermogen om je blaas te ledigen, waardoor een ophoping van urine in de blaas ontstaat.

Bij urineretentie plas je helemaal niet meer of je plast slechts kleine beetjes. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen acute urineretentie en chronische urineretentie. Bij acute urineretentie ben je plotseling niet meer in staat om te plassen en ontwikkelen de klachten zich binnen enkele uren.

Je hebt vooral last van pijn doordat de blaaswand uitrekt. De acute vorm is een medische noodsituatie. Chronische urineretentie ontstaat daarentegen gedurende langere tijd. Je kunt nog wel plassen, maar de blaas wordt niet meer volledig leeggeplast. Dit komt doordat de blaasspier niet sterk genoeg is. Er blijft een steeds grotere hoeveelheid urine in de blaas achter.

De blaas rekt daardoor steeds meer uit. De chronische vorm is normaal gesproken niet pijnlijk, omdat de vulling van de blaas langzaam gaat. Urineretentie Betekenis van urineretentie Niet kunnen plassen of urineretentie Wie krijgen urineretentie? Urineretentie symptomen Complicaties Oorzaken van urineretentie Obstructie van de urethra of plasbuis Zenuwschade Medicijnen Verzwakte blaasspieren Urineretentie bij man en vrouw Onderzoek en diagnose Behandeling van urineretentie Preventie Dieet en voeding Betekenis van urineretentie Niet kunnen plassen of moeilijk plassen wordt ook wel urineretentie genoemd.

Retentie is het medische woord voor ophouding, het vertraagd afgeven of vasthouden van iets. In dit geval gaat het om het vasthouden of vertraagd afgeven van urine. Urineretentie bij man en vrouw Oorzaken bij mannen De belangrijkste oorzaken van urineretentie bij mannen zijn: Oorzaken bij vrouwen Bij vrouwen worden vaak de volgende oorzaken gezien: Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Ze draagt iedere dag nog een luier. Ik vind het maar vies om de ongesteldheid in de luier te laten komen. Ik heb al gedacht dat ze als ze ongesteld is, een tampon in te doen en daar de luier over.

Maar ze gebruikt liever zelf nog geen tampons. Of is het geen probleem om gewoon een luier te dragen drynites. Geen idee hoe dit ineens komt. Geen last van stress en had die avonden ook geen alcohol gebruikt. Ben benieuwd hoe dit verder gaat… Ben wel een hele vaste slaper, heb meerdere wekkers nodig om uberhaupt wakker te worden. Schamen doe ik me er niet voor, ik denk altijd maar shit happens maar tis meer vervelend om in zo een koude natte plas wakker te worden.

En wat ik vaak ook heb is dat het beperkt blijft tot mijn boxershort. Ik vermoed dus dat ik niet de hele blaas leeg maak. Ik slaap heel vast en wordt soms net op tijd of juist te laat wakker. Met het gebruik van desmoprocine acetaat neuspray houdt ik het snachts droog.

Maar ik wil van deze spray af omdat ik er al jaren afhankelijk van ben. Vorige maand heb ik een BSR behandeling geprobeerd. Body stress releave, door middel van het losmaken van de zenuwbanen naar je ruggenwervel werden mogelijke blokkades voor het plasseintje naar de hersenen losgemaakt.

Het heeft na de 1e van de 3 direct effect gehad, echter plas ik sinds 2 weken vrijwel weer iedere nacht in bed. Het is zeker een aanrader, misschien nog beter in combinatie met een plaswekker welke ik wil gaan afschaffen. Missy , Ik snap niet dat er geen behandeling voor is, ze hebben alles behalve voor dit probleem. Lierai , Ik heb hier ook last van. Ik ben 24 jaar en als ik flink doorgezakt ben heb ik mijn blaas ook niet onder controle. Bij mij ligt het aan een steeds weer terugkerende blaasontsteking.

Als het gebeurd weet ik genoeg en kan ik die dag erop met een monster naar t vrij spreekuur. Ik ben toch van plan om me eens na te laten kijken op diabetes en hormonale schommelingen aangezien ik meer klachten heb in mijn onderbuik. Pascal , Ik ben nu 29, maar had op mijn 23e ook erg veel moeite mee. Steeds weer bewust of onbewust rekening houden met wat je doet op een leuke avond. Ik ben erg vaak wakker geworden in een nat bed na het drinken van alcohol. De laatste jaren ben ik steeds vrijer gaan denken over mijn probleem.

Maar het valt vaker mee, dan tegen, echt waar! Anoniempje , Ik schaam me heel erg en mijn leven draaid zo goed als om het bedplassen. Mijn probleem is dat ik alleen in bed plas als ik goed gedronken heb die avond en dan bedoel ik alcohol.

Ik ben altijd een hele lichte slaper geweest en wordt gelijk van alles wakker maar als ik gedronken heb lig ik om een of andere rede nock out en merk ik het niet als ik in bed plas.

Een oplossing zou natuurlijk kunnen zijn dat ik stop met het drinken van alcohol maar ik heb zo iets waarop zou ik niet ook op een normale manier kunnen leven net als ieder ander.

Ik moet er altijd rekening mee houden dat ik nergens blijf slapen of dat ik niet in een dronken bui met een leuke jongen mee naar huis ga en laat staan een relatie krijg omdat ik me te erg schaam om met iemand hierover te praten.

Ik sluit me momenteel af voor de buitenwereld heb ik het idee ik moet altijd op mijn hoede zijn en als het dan toch zo is dat ik bij een vriendin blijf slapen blijf ik of de hele nacht wakker of ik neem extra dekens mee waarop ik kan slapen. Ook wekkers zetten en naar de wc gaan voordat ik naar bed ga helpen niet. Kim , Linda , Lees mijn bericht van even door. Ik weet hoe erg het is als je moeder 's ochtends tegen je zegt ''verdorrie heb je nu weer in je bed geplast''?

Ik voelde me dan zo schuldig en daardoor werd het probleem alleen maar erger. Echter is het niet altijd een stresprobleem maar kan het, zoals in mijn geval, neurologisch zijn. Minrin hielp mij fantastisch! Marijke , Ik heb ook van alles geprobeert om van het bedplassen af te komen, zoals een plaswekker, minrin, droogbed training enzo… Niets heeft bij mij geholpen en ik plas gemiddeld om de nacht in bed.

Ik ben zelf een keer naar het ziekenhuis gegaan, omdat ik nergens een zeiltje kon vinden die een hele blaas op kon vangen voor op bed.

Bij de urologie poli vroeg ik naar zulke zeiltjes, omdat ze daar ook mensen hebben die de boel laten lopen. Een vriendelijke zuster pakte een boek en met een paar vragen kwamen we bij fantastische zeiltjes uit. Ik heb 3 zeiltjes gekregen die aanvoelen als stof, die een hele blaas op kunnen vangen, in de wasmachine kan wassen en volledig vergoed werden door mijn ziekenfonds, omdat ze voorgeschreven werden door het ziekenhuis: Heb geen idee waar dit vandaan komt of waar ik dit aan te danken heb maar het is gewoon een feit.

Ik heb werkelijk nog nooit in mn bed geplast maar sinds kort zo een beetje elke nacht. Nu draag ik een luier snachts van de apotheek. Het is niet leuk maar het werkt gelukkig wel goed en aangezien ik toch nog alleen woon val ik er niemand mee lastig. Ben inmiddels als behoorlijk mn best aan het doen de oorzaak te ontfutselen maar helaas nog zonder resultaat. Voorlopig maar even een luier aan snachts dus. Herkent iemand zich in zon soort gelijke situatie?

Waarom wil je niet naar de huisarts? Je bent helaas echt niet de enige met dit probleem, je huisarts kan je mogelijk wel verder helpen. Het is ook helemaal niet raar om hiermee naar een psycholoog te gaan, daar zijn ze voor!

Onderaan staat mijn verhaal Ik had ook van alles geprobeerd om van het bedplassen af te komen. Therapie, wekker, homeopathie, s nachts eruit gehaald worden etc. Het middel Minrin werkte bij mij super! Sinds een aantal jaren gebruik ik Minrin niet meer omdat waarschijnlijk het stofje wat sterk lijkt op Desmopressine mijn lichaam weer zelf is gaan aanmaken na het gebruiken van het medicijn.

Ik hoop dat jullie ook met dit middel geholpen kunnen worden. Mochten jullie vragen hebben, schroom dan niet. Zeg Ik Liever Niet , Tot 5 jaar geleden had ik in mindere mate last van hetzelfde probleem. Toen heb ik van alles geprobeerd om er vanaf te komen.

Medicijnen, droogbedtrainingen, plaswekkers, noem het maar op, het hielp allemaal maar een beetje. Nu zit ik sinds 5 jaar aan zware medicatie die ik voor het slapen in moet nemen, ik heb nu een te diepe slaap en ik heb mij toen bij de situatie neergelegd. De huisarts heeft mij destijds luiers voorgeschreven, ik wilde dit eerst nooit.

Omdat ik een relatie kreeg met een leuke vrouw, met wie ik inmiddels gelukkig ben getrouwd, ben ik deze luiers toch gaan gebruiken. Dit is niet leuk maar het werkt wel. Iemanddiezichschaamd , Dit doe ik sinds ik al heel klein ben. Ik ben er bijna een jaar van af geweest, maar toen mijn ouders gingen scheiden ging het weer mis, ik begon weer met bedplassen.

Mijn moeder heeft een nieuwe vriend gekregen en we gingen snel bij hem in wonen. Ik ben daarna 3 jaar droog geweest. Tot mijn vader ons had verraden toen ging het weer mis en dat bleef ook tot nu… Ik heb nu zelf een relatie van 9 maand en wonen al samen, ik heb hemwel verteld dat ik zo af en toe nog in bed plas en het maakte hem niet uit. Maar ikzelf word er een beetje zat van om bijna elke dag mijn beddegoed te moeten wassen.

Ik heb neusspray en dat helpt wel maar na een tijdje gaat mijn neus kapot van dat spray en moet ik het een tijdje lten staan en dan gaat het weer mis. Mijn broertje gebruikt tabletjes en dat werkt ook maar ik weet niet of ik ze kan krijgen van mijn huisarts. Maar goed ik hoop dat ik er snel vanaf ben en jullie ook. Heel veel sterte met droog blijven. Fire , Ik droom dan wel dat ik moet plassen, maar doe het dan echt en schrik dan wakker als het begint! Meestal is m'n bed dan nog droog dankzij m'n snelle reactie, maar meteen stoppen met plassen lukt niet meteen.

Wie weet wat dit is? Wordt er een beetje onzeker van, hoewel het echt niet vaak gebeurt. Ik ga zeer regelmatig naar de wc, er zaten deze nacht maar 3 uren tussen. Om 2 uur nog geweest, 5 uur gebeurde het. Els , Ik lag toen in het ziekenhuis en men verzekerde mij dat het door de medicatie kwam… Nog steeds plas ik met periodes in bed, vooral tijdens stresserende in periodes… Ik heb al ditropan genomen van de huisarts gekregen en dit hielp wel als ik daarbij 's nachts nog eens de wekker zette.

Dit hield ik echter niet vol, aangezien ik pas laat weer terug in slaap viel. Momenteel gebruik ik gewoon luiers en heb me er min of meer bij neergeled dat ik een bedplasser ben… soms zoals nu zoek ik nog wel eens naar een oplossing… Misschien toch nog maar eens naar de huisarts gaan…. Linda Maarseveen , Inmiddels ben ik 47 jaar. Op mijn 38e durfde ik pas naar de huisarts te gaan om te vertellen over mijn nachtelijk probleem. Ik reikte hem een brochure aan over het verhelpen van bedplassen met het medicijn Minrin.

Ik zei ''dit wil ik graag proberen'', waarop hij antwoordde ''voor welke van je twee zonen''? Ik wist dat ik echt niet de enige volwassene was met die probleem maar bij mijn huisarts was ik wel de eerste die met dit probleem naar voren kwam. Minrin heeft mijn leven veranderd! Desmopressine de werkzame stof in Minrin lijkt sterk op een hormoon dat in de hersenen wordt gemaakt en een rol speelt bij de waterhuishouding van het lichaam.

Mijn lichaam heeft een tekort aan dit hormoon. Het resultaat was er al na een paar weken. Ik heb nooit meer in een nat bed hoeven te liggen. Vanaf toen kon ik met plezier een hotelkamer boeken of gewoon logeren bij een vriendin.

Geen gedoe meer met zeiltjes, handdoeken of incomateriaal. Wat is het leven heerlijk! Reactie infoteur , Jemig Linda, wat goed van je dat je die stap gezet hebt om er met de huisarts over te praten! En helemaal super dat het medicijn je geholpen heeft, keep up the good work ; Groetjes MeloD.

Bedplassen bij volwassenen Wie denkt dat alleen kinderen in hun bed plassen heeft het mis Deze kwaal komt ook bij volwassenen voor maar heeft dan meestal vrij weinig meer te maken met falen in de zindelijkheidstraining. Bedplassen Met bedplassen wordt het ongecontroleerd doen van een volledige plas tijdens de slaap bedoeld. Bedplassers verschillen van mensen met incontinentie , bedplassers plassen namelijk alleen s'nachts ongecontroleerd terwijl mensen met incontinentieproblemen gedurende de gehele dag ongewenst urineverlies hebben.

Dit komt iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Sommige mensen plassen iedere nacht in hun bed, anderen maar zo af en toe. Oorzaak Bedplassen bij volwassenen wordt vaak veroorzaakt door een hormonaal probleem. Het hormoon ADH dat de urine normaal gesproken concentreert is s'nachts niet of minder actief, waardoor er teveel urine in de blaas komt. Wanneer men vervolgens niet tijdig een signaal van de blaas krijgt voor plasdrang resulteert dit in bedplassen.

Mensen die bed plassen blijken nauwelijks te verschillen in blaascapaciteit van mensen die niet bedplassen.

Het kleine verschil zou mogelijk ook een gevolg van het bedplassen kunnen zijn. Een instabiele blaas wordt ook nauwelijks nog als oorzaak gezien, al is er een kleine groep vrouwen waarvan bedplassen veroorzaakt is door terugkerende urineweginfecties.

In de cursus, waarbij men een aantal nachten in de kliniek verblijft, probeert men het slaappatroon zodaning te veranderen dat men wakker wordt van signalen van de blaas. De plaswekker De plaswekker is een apparaat met een elektronisch alarm dat afgaat zodra het in aanraking komt met vocht.

Een kleine hoeveelheid laat het alarm al afgaat. Het apparaat kan men in de onderbroek of op het matras plaatsen, de wekker zelf naast het kussen of om de pols.

..

Vrouw plast op man nederlands gesproken

Alleen vraag ik me af of ik nu voor altijd in een luier moet slapen of dat het over gaat. Een relatie zit er dan niet meer in denk ik, welke vrouw wil nu een man met deze handicap. Jefrey , Soms 5 keer per uur. Daarom draag ik als 31 jarige nog altijd luiers in bed.

Anon , Op een gegeven moment krijg ik enorme aandrang om te plassen, zo erg dat ik het niet kan houden en er dan een flinke scheut ontsnapt. Daarna trekt het gevoel weer weg en kan ik weer ontspannen. Als ik dan gelijk ga plassen komt er maar een paar druppels. Ook 'snachts gebeurt het op deze wijze, alleen heb ik het idee dat ik dan wel de hele blaasinhoud verlies. Ik draag 'snachts luierbroekjes en overdag heb ik tena men inleggers.

Ik ben er inmiddels aan gewend en kan hier nu ook goed mee omgaan. Zijn er meer mannen die hier mee te maken hebben? Anoniem , En schaam me er niet meer voor. Ben er vroeger mee gepest en m'n ex dwong me luiers te dragen na een ongeluk in haar bed. Sindsdien trauma en durf niet meer zonder naar bed.

Lastig , Maar ik plas dus niet in mijn slaap maar ik wordt er wel simpel van om elke keer uit bed te moeten. Het lijkt me toch raar om bewust in mijn broek te plassen dus mijn vraag is blijf je je eigen droog voelen en wen je aan een luier?

David , Ik heb tot mijn 10de in bed geplast. Rond mijn de na eerste keer teveel gedronken, was ik weer nat. Dacht dus dat het door de alcohol kwam. Idd, klopt wel… Maar na een tijdje begon ik ook terug nuchter in bed te plassen. Ben dan stiekem luiers gaan gebruiken, mijn moeder mocht dit absoluut niet weten.

Ik heb maar tot mij 6 jaar mogen luiers gebruiken van haar. Ze sloeg mij erna als ik nat was… Ik nam toen vaak luiers van mijn jonger zusje, en neefjes.

Tot ze mij eens had betrapt, een stevige rammeling en vernedering door haar. Denk dus dat het ook door een traumatische ervaring is dat ik nu nog steeds luiers draag snachts, en ik kan niet zonder.

Vanaf mijn 4 jaar was ik wel droog, maar ben van mijn 5 tot 8 jaar in een streng internaat geweest. Ik durfde vaak niet uit bed komen om te gaan plassen, door de schrik begon ik terug in bed te plassen. Vanaf je 6 jaar kreeg je alleen luiers om mits toestemming van de ouders.

Met veel natte bedden als gevolg natuurlijk. Dan moesten alle bedplassertjes in hun blootje in een rij staan om hun te laten wassen. Was echt een vreselijke ervaring wat nog steeds op mijn netvlies is gebrand. Eigenlijk ben ik blij dat ik op mijn 22 jaar vertrokken ben bij mijn moeder, en rustig een luier kan dragen elke nacht.

Geeft mij een geborgen en veilig gevoel, geen angst meer om betrapt te worden door je moeder in een luier… of internaten. Vind het nu dus al lang niet meer erg om een luier te dragen, er zijn ergere dingen in het leven. En ik slaap sinds mijn 22 terug rustig, nuchter of met een glaasje te veel. Dus schaam je zeker niet mensen, draag gewoon een luier. Ik ben 26 en draag in bed en soms thuis overdag aleen ook luiers.

Heb zwakke blaas en moet zo vaak naar toilet, dat dit nodig is. Moet anders al 4 keer uit bed voordat ik slaap. Ik draag in bed al heel mijn leven een luier. Mijn advies gewoon doen, het geeft mij een veilig gevoel snachts. Alles blijft droog en fris. Dehaes , Dit is knap frustrerend omdat ik de slaap moeilijk kan pakken daarna. Heb me laten onderzoeken en er is niets te vinden maar ben het zo beu om elke nacht uit bed te moeten dat ik gewoon luiers wil proberen of is dit raar?

Annoniem , Het is soms 2x per week en soms vaker en weet nooit wanneer het gebeurt Ik heb van alles gedaan maar helaas. Omdat ik alleen woon en lange rijstijden heb is het bed verschonen lastig. Ik heb daarom een luier om met een plasticbroek. Dit werkt prima al klinkt het misschien raar een luier om met een plasticbroek maar ik heb geen nat bed en daar gaat het om. Ik heb nu weer een vriendin leren kennen die heeft er gelukkig geen moeite mee want schaamde me wel toen ik moest vertellen.

Joey , En heb daarom snachts een volwasse atend slip luier om. En thuis als er geen bezoek is atend pullups luierbroekje. Woon samen met mn vriendin sinds 2 jaar.

Ik ben 22 zij Ken haar 4 jaar maar pas na 2 jaar durfde ik het te vertellen. Was erg bang dat ze me zou uitlachen. Wel wilde ze dat ik snachts ipv onderlegger, Een dikke luier draag in bed, dit omdat ik ons oude bed had natgemaakt. Ik ben er nu 2 jaar aan gewend en mn schaamte ben ik kwijt, wat betreft de nacht. Alleen ga over nooit lang weg, omdat ik ook dan bang ben voor een natte broek.

Leen den Boer , En ik plas vrijwel elke nacht in m, n bed. Toen ik een week op vakantie was sliep, ik op een harde matras. En toen bleef ik alle 6 nachten droog!

Kan een zachte matras de reden zijn van bedplassen? Dirk , Mijn dochter is nu echter ook ongesteld geworden. Ze draagt iedere dag nog een luier. Ik vind het maar vies om de ongesteldheid in de luier te laten komen. Ik heb al gedacht dat ze als ze ongesteld is, een tampon in te doen en daar de luier over. Maar ze gebruikt liever zelf nog geen tampons.

Of is het geen probleem om gewoon een luier te dragen drynites. Geen idee hoe dit ineens komt. Geen last van stress en had die avonden ook geen alcohol gebruikt.

Ben benieuwd hoe dit verder gaat… Ben wel een hele vaste slaper, heb meerdere wekkers nodig om uberhaupt wakker te worden. Schamen doe ik me er niet voor, ik denk altijd maar shit happens maar tis meer vervelend om in zo een koude natte plas wakker te worden. En wat ik vaak ook heb is dat het beperkt blijft tot mijn boxershort.

Ik vermoed dus dat ik niet de hele blaas leeg maak. Ik slaap heel vast en wordt soms net op tijd of juist te laat wakker. Met het gebruik van desmoprocine acetaat neuspray houdt ik het snachts droog.

Maar ik wil van deze spray af omdat ik er al jaren afhankelijk van ben. Vorige maand heb ik een BSR behandeling geprobeerd. Body stress releave, door middel van het losmaken van de zenuwbanen naar je ruggenwervel werden mogelijke blokkades voor het plasseintje naar de hersenen losgemaakt.

Het heeft na de 1e van de 3 direct effect gehad, echter plas ik sinds 2 weken vrijwel weer iedere nacht in bed. Het is zeker een aanrader, misschien nog beter in combinatie met een plaswekker welke ik wil gaan afschaffen. Missy , Ik snap niet dat er geen behandeling voor is, ze hebben alles behalve voor dit probleem. Lierai , Ik heb hier ook last van. Ik ben 24 jaar en als ik flink doorgezakt ben heb ik mijn blaas ook niet onder controle. Bij mij ligt het aan een steeds weer terugkerende blaasontsteking.

Als het gebeurd weet ik genoeg en kan ik die dag erop met een monster naar t vrij spreekuur. Ik ben toch van plan om me eens na te laten kijken op diabetes en hormonale schommelingen aangezien ik meer klachten heb in mijn onderbuik. Pascal , Ik ben nu 29, maar had op mijn 23e ook erg veel moeite mee. Steeds weer bewust of onbewust rekening houden met wat je doet op een leuke avond.

Ik ben erg vaak wakker geworden in een nat bed na het drinken van alcohol. De laatste jaren ben ik steeds vrijer gaan denken over mijn probleem. Maar het valt vaker mee, dan tegen, echt waar!

Anoniempje , Ik schaam me heel erg en mijn leven draaid zo goed als om het bedplassen. Mijn probleem is dat ik alleen in bed plas als ik goed gedronken heb die avond en dan bedoel ik alcohol.

Ik ben altijd een hele lichte slaper geweest en wordt gelijk van alles wakker maar als ik gedronken heb lig ik om een of andere rede nock out en merk ik het niet als ik in bed plas. Een oplossing zou natuurlijk kunnen zijn dat ik stop met het drinken van alcohol maar ik heb zo iets waarop zou ik niet ook op een normale manier kunnen leven net als ieder ander.

Ik moet er altijd rekening mee houden dat ik nergens blijf slapen of dat ik niet in een dronken bui met een leuke jongen mee naar huis ga en laat staan een relatie krijg omdat ik me te erg schaam om met iemand hierover te praten. Ik sluit me momenteel af voor de buitenwereld heb ik het idee ik moet altijd op mijn hoede zijn en als het dan toch zo is dat ik bij een vriendin blijf slapen blijf ik of de hele nacht wakker of ik neem extra dekens mee waarop ik kan slapen.

Ook wekkers zetten en naar de wc gaan voordat ik naar bed ga helpen niet. Kim , Linda , Lees mijn bericht van even door. Ik weet hoe erg het is als je moeder 's ochtends tegen je zegt ''verdorrie heb je nu weer in je bed geplast''? Ik voelde me dan zo schuldig en daardoor werd het probleem alleen maar erger. Echter is het niet altijd een stresprobleem maar kan het, zoals in mijn geval, neurologisch zijn.

Minrin hielp mij fantastisch! Marijke , Ik heb ook van alles geprobeert om van het bedplassen af te komen, zoals een plaswekker, minrin, droogbed training enzo… Niets heeft bij mij geholpen en ik plas gemiddeld om de nacht in bed. Ik ben zelf een keer naar het ziekenhuis gegaan, omdat ik nergens een zeiltje kon vinden die een hele blaas op kon vangen voor op bed.

Bij de urologie poli vroeg ik naar zulke zeiltjes, omdat ze daar ook mensen hebben die de boel laten lopen. Een vriendelijke zuster pakte een boek en met een paar vragen kwamen we bij fantastische zeiltjes uit. Ik heb 3 zeiltjes gekregen die aanvoelen als stof, die een hele blaas op kunnen vangen, in de wasmachine kan wassen en volledig vergoed werden door mijn ziekenfonds, omdat ze voorgeschreven werden door het ziekenhuis: Heb geen idee waar dit vandaan komt of waar ik dit aan te danken heb maar het is gewoon een feit.

Ik heb werkelijk nog nooit in mn bed geplast maar sinds kort zo een beetje elke nacht. Nu draag ik een luier snachts van de apotheek. Het is niet leuk maar het werkt gelukkig wel goed en aangezien ik toch nog alleen woon val ik er niemand mee lastig.

Ben inmiddels als behoorlijk mn best aan het doen de oorzaak te ontfutselen maar helaas nog zonder resultaat. Voorlopig maar even een luier aan snachts dus. U kunt met de huisarts uw vragen en klachten bespreken.

Urineretentie is het onvermogen om je blaas te ledigen, waardoor een ophoping van urine in de blaas ontstaat. Bij urineretentie plas je helemaal niet meer of je plast slechts kleine beetjes. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen acute urineretentie en chronische urineretentie. Bij acute urineretentie ben je plotseling niet meer in staat om te plassen en ontwikkelen de klachten zich binnen enkele uren. Je hebt vooral last van pijn doordat de blaaswand uitrekt.

De acute vorm is een medische noodsituatie. Chronische urineretentie ontstaat daarentegen gedurende langere tijd. Je kunt nog wel plassen, maar de blaas wordt niet meer volledig leeggeplast. Dit komt doordat de blaasspier niet sterk genoeg is. Er blijft een steeds grotere hoeveelheid urine in de blaas achter.

De blaas rekt daardoor steeds meer uit. De chronische vorm is normaal gesproken niet pijnlijk, omdat de vulling van de blaas langzaam gaat. Urineretentie Betekenis van urineretentie Niet kunnen plassen of urineretentie Wie krijgen urineretentie?

Urineretentie symptomen Complicaties Oorzaken van urineretentie Obstructie van de urethra of plasbuis Zenuwschade Medicijnen Verzwakte blaasspieren Urineretentie bij man en vrouw Onderzoek en diagnose Behandeling van urineretentie Preventie Dieet en voeding Betekenis van urineretentie Niet kunnen plassen of moeilijk plassen wordt ook wel urineretentie genoemd. Retentie is het medische woord voor ophouding, het vertraagd afgeven of vasthouden van iets.

In dit geval gaat het om het vasthouden of vertraagd afgeven van urine. Urineretentie bij man en vrouw Oorzaken bij mannen De belangrijkste oorzaken van urineretentie bij mannen zijn: Oorzaken bij vrouwen Bij vrouwen worden vaak de volgende oorzaken gezien: Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Gerelateerde artikelen De blaasontsteking Een blaasontsteking of wel cystitis, is een infectie van de urineweg. Dit geeft vooral bij vrouwen een vervelende pijn b…. Maar soms op een speciale manier: Plassen onder de douche Onder de douche plassen: Toch rust er vaak nog een taboe op.

Het wordt vies gevonden of…. Wat een blaasontsteking is Veel vrouwen en enkele mannen hebben wel eens een blaasontsteking gehad. Maar wat is nu eigenlijk een blaasontsteking?

Wellicht heeft het probleem een simpele verklaring — en een simpele oplossing. Ik schrok me wezenloos, Luiers? Oudere kinderen kunnen om dezelfde redenen tot late leeftijd last hebben van bedplassen. Reactie infoteurBij mannen ligt het vaak aan een vergrote prostaat en bij vrouwen is er vaak sprake van een verzakking, maar er zijn ook andere mogelijke oorzaken. Dit is niet leuk maar het werkt wel. Bij vrouwen met terugkerende urineweginfecties komt bedplassen vaker voor.

Vrouw plast op man nederlands gesproken

Vrouw plast op man nederlands gesproken

: Vrouw plast op man nederlands gesproken

Wat past er in een kut sexfeest agenda Het is zeker een aanrader, misschien nog beter in combinatie met een plaswekker welke ik wil gaan afschaffen. Als ik dan gelijk ga plassen komt er maar een paar druppels. Schamen doe ik me er niet voor, ik denk altijd maar shit happens maar tis meer vervelend om in zo een koude natte plas wakker te worden. Bij mij ligt het aan een steeds weer terugkerende blaasontsteking. Ik ben altijd een hele lichte slaper geweest en wordt gelijk van alles wakker maar als ik gedronken heb lig ik om een of andere rede nock out en merk ik het niet als ik in bed plas. Was echt een vreselijke ervaring wat nog steeds op mijn netvlies is gebrand. Bedplassen Met bedplassen wordt het ongecontroleerd doen van een volledige sexplaats nl prive ontvangst gorinchem tijdens de slaap bedoeld.
Opa komt klaar sex ontvang Natte lul dikke penissen
SEX DATE FLEVOLAND SHEMALE SEKSDATE Lingam massage utrecht penetratie film